Efter et par års spekulation og rygter er iWatch endelig en realitet - dog med navnet Apple Watch. Her til aften præsentere Apples topchef, Tim Cook, nemlig Apples nye vidunder - og sikkert kommende storsælger - for en meget begejstret verdenspresse i Cupertino, Californien.

Design

Apple Watch har et fantastisk design, der minder om et rigtigt ur med en urkrone i højre side. Uret kommer i tre forskellige designserier. Ud over det almindelige er det "Sport" og "Edition". Urene har en del designelementer til fælles, men de tre serier har urkasse i hver to forskellige materialer lige fra rustfrit stål til 18 karat guld.

Derudover kommer der seks forskellige typer rem. Da uret også kommer i to forskellige størrelser betyder det, at der i praksis nærmest er uanede muligheder for at sammensætte et, der passet til ens smag.

Brugergrænsefladen

Den virkelige juvel er brugergrænsefladen som Apple har brugt meget lang tid på at få helt korrekt. Det kan sammenlignes med det revolutionerende klikhjul på iPoden og multitouch på iPhonen. Apple har ikke bare taget iOS fra iPhonen og skrumpet det til urets lille skærm. Apple har lavet styresystemet helt fra grunden, og man styrer det blandt andet via urkronen, som Apple kalder "the digital crow". Pointen er, at man derved slipper for at fingeren på skærmen tager udsynet.

Teknik

Uret er bestykket med en ny S1-processor og sensorer som pulsmåler, gyroskop og accelerometer. GPS er der til gengæld ikke indbygget. Her bruger uret GPS-en i ens iPhone.

Opladning sker via en kombination af et magnetisk stik og induktion.

For at kunne bruge Apple Watch kræver det, at man har en iPhone 5 eller nyere.

Pris og tilgængelighed

Prisen for Apple Watch starter ved $349 i USA og kommer på gaden i staten af næste år.