Apple er klar med en ny Apple TV med fantastisk billedkvalitet. "Apple TV 4K" hedder den og som navnet siger understøtter den film i 4K-opløsning. Det man også kalder Ultra High Definition (UHD).

4K referer til antallet af pixels der er cirka fire gange højere end almindelige HD. Den nye Apple TV understøtter samtidig det man kalder High Dynamic Range (HDR). Det er et særligt farvespektrum med mange flere farvenuancer end vi er vant til. Så hvor 4K handler om antallet af pixels handler HDR om kvaliteten af hver enkelt pixel. Dolby Vision understøttes også.

Sagt meget kort står billedet nu skarpere og flotter end nogensinde: Flottere og mere naturtro farver samt mange flere detaljer.

Det nye Apple TV 4K er baseret på en A10X Fusion-chip – den samme chip, der sidder i iPad Pro. Den er dobbelt så kraftig som chippen i den tidligere Apple TV. Grafikydelsen er fire gange så kraftig.

Senere i år får Apple TV understøttelse af AirPlay 2, så man samtidig kan streame lyd til flere kompatible højttalere.

Gamle film opgraderes automatisk til 4K

Fremover vil Apple sælge 4K HDR-film i iTunes Store til samme pris som de nuværende HD-film. Har man købt en film i HD vil Apple automatisk opgradere til 4K-versionen uden beregning, når den er tilgængelig. Apple TV 4K vil også snart tilbyde 4K HDR-indhold fra populære streamingtjenester som Netflix. Almindelige HD-film vil Apple TV opskalere til 4K, hvis man har et 4K-TV.

Apples revolutionerende TV-app, der hidtil kun har været tilgængelig i USA - kommer i yderlige syv lande senere på måneden. Blandt andet i Norge og Sverige - men ikke i Danmark endnu.

Pris og tilgængelighed

Apple TV 4K kan bestilles fra fredag den 15. september klokken 9.01 på Apple.dk og købes fra fredag den 22. septemer hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere.

Apple TV 4K fås med 32GB til 1.499 kroner og med 64GB til 1.699 kroner.

Opdatering: Læs vores test af Apple TV 4K her.

Scroll ned for at se kommentarer