Til trods for at Apples mobilbetalingsløsning, Apple Pay, kun er tilgængelig for folk i ganske få lande, oplever tjenesten en voldsom vækst. Det oplyser Apples topchef Tim Cook i forbindelse med fremlæggelsen af seneste kvartals regnskab.

Antallet af transaktioner er således fem gange højere nu end for bare et år siden, og Apple Pay får 1 million nye brugere om ugen. Antallet af steder hvor man kan bruge Apple Pay vokser også, og er nu oppe på mere end 10 millioner steder. En fjerdedel af dem i USA.

Ifølge Apples finanschef, Luca Maestri, er det dog langt fra noget der genererer nogen væsentligt indkomst til Apple. I USA får Apple 0,15% i gebyr per overførsel, mens det i England er mindre. På længere sigt kan det dog begynde at blive interessant, hvis væksten fortsætter.

Og det gør den helt sikkert. Cook oplyste nemlig, at der kommer flere lande med snart. Han nævnte ikke hvilke, men tidligere har dokumenter vist at Apple Pay kommer til Spanien og Hong Kong via et samarbejde med American Express og Brasilien, Japan og Singapore via MasterCard.

Ud over flere lande arbejder Apple ifølge rygterne på at tilbyde flere funktioner. En af dem er overførsel af penge fra person til person, muligvis man Siri-integration.