Apple meddeler nu officielt, at Apple Pay kommer til Kina i starten af 2016. Det har floreret på rygtebørsen længe at Kina stod for skud, men nu er det altså officielt.

Kina er med 1,3 mia. indbyggere et kæmpe marked, så det er ikke underligt, at Apple har haft Kina højt prioriteret.

"Apple Pay har revolutioneret den måde som millioner af folk betaler på hver dag med deres iPhone, Apple Watch og iPad", udtaler Apples Eddy Cue. "Kina er et ekstremt vigtigt marked for Apple og med China UnionPay og support fra 14 af Kinas førende banker, vil brugerne snart få en bekvem, privat og sikker betalingsoplevelse."

Apple Pay blev lanceret i USA i september sidste år. I sommers kom Storbritanien med og i efteråret også Canada og Australien. Via en aftale med American Express (der også er Apples partner i Canada og Australien) kommer Apple Pay også til Hong Kong, Singapore og Spanien tilføjes i starten af næste år.

Der er ingen forlydende om, hvornår eller hvorvidt Apple Pay kommer til Danmark. Mens vi venter bliver Danske Banks MobilePay mere og mere en de facto standard for mobilbetalinger i Danmark. Flere og flere store kæder tilbyder nu betaling via MobilePay, der dog kræver særligt udstyr i butikkerne. Hvis Apple Pay kommer til Danmark, vil det umiddelbart kunne benyttes i alle terminaler med kontaktløs betaling.

Scroll ned for at se kommentarer