Der begynder så småt at ske noget med udrulningen af Apple Pay. Oprindeligt var det kun tilgængelige i USA, men i sommers kom Storbritanien med, og her i efter året er Canada og Australien kommet delvist med. Delvist fordi det indtil videre kun er folk med American Express, der kan bruge Apple Pay i de to lande. Denne aftale med American Express udvides desuden til flere lande i starten af næste år, nemlig Spanien, Singapore og Hong Kong.

Seneste nyt er er Kina får Apple Pay. Det sker også i starten af næste år, og i hvert fald inden den årlige forårsfestival, der starter 8. februar. Det skriver Wall Stret Journal. Ifølge avisen har Apple nemlig indgået aftaler med Kinas fire største statsejede banker omkring Apple Pay.

Der er intet nyt omkring situationen i Danmark. Vi må dog nok acceptere, at Danmark ikke er Apples førsteprioritet. Både befolknings størrelse såvel som det faktum, at de store internationale banker ikke har ret meget af markedet i Danmark, gør at Danmark er et besværligt land. Apple skal nemlig så forhandle aftaler med nogle relativt små aktører sammenlignet med andre steder. Præcis det samme var tilfældet med iTunes Match-tjenesten, hvor Danmark, Sverige og Norge var de sidste lande, hvor der blev indgpet aftaler.

Scroll ned for at se kommentarer