Apple oplyser, at Apple Pay nu understøtter kreditkort i så mange banker, at det svarer til omkring 90 procent af den samlede indkøbsvolumen for kreditkort i USA. Det er dog ikke kun flere og flere banker der understøtter Apple Pay, antallet af steder, hvor man kan betale med iPhonen er også kraftigt stigende, og Apples betalingsmetode ser ud til at have fået et regulært gennembrud i USA.

Ifølge analytikeren Patrick Moorhead ser betalingsformidlere og forhandlere Apple Pay som den den teknologi, der har størst chance for succes i den brede befolkning, og derfor satser de på den.

Hos burgerkæden McDonalds med 14.000 restauranter i USA og hos Walgreens med mere end 8.000 drugstores i USA, er antallet at mobilbetalinger blevet fordoblet efter bare få uger med Apple Pay på markedet. Hos Whole Foods-supermarkedskæden, der minder lidt om Irma, står Apple Pay allerede for 1 procent af samtlige betalinger.

Analytikeren Denée Carrington fortæller til New York Times, at Apples succes med Apple Pay skyldes Apples stærke brand og brugervenligheden. "Jeg siger ikke, at det ændrer branchen i løbet af natten, men dette var aldrig sket med andre mobilebetalingsløsninger."

Apple Pays succes har smittet af på resten af branchen, hvor eksempelvis Google Wallet har oplevet stigende brug efter lanceringen af Apple Pay. Den meget omtale af Apple Pay har ganske enkelt fået folks øjne op for mulighederne for mobilbetaling generelt. Noget de ellers aldrig ville have brugt. "Apple Pay har været en kraftig medvind, der har skabt en flodbølge, der har løftet alle både.", udtaler en analytiker. På grund af Apple er mange forhandlere blevet overbevist om, at de skal tage i mod trådløse betalinger i deres butikker.

Apple Pay blev lanceret midt i oktober, og understøtter i øjeblikket kun kreditkort udstedt af amerikanske banker. Hver bank skal lave en aftale med Apple, og implementere nogle ting, før understøttelsen er på plads. Derfor skal vi nok regne med, at det går noget tid, før Apple Pay kommer til Danmark. Apple vil formodentligt koncentrere sig om de store banker i de store lande først.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.