Apple har indleveret endnu en patentansøgning. Den indeholder Apples løsning på problemer, hvor det er svært at tale i telefon på almindelig vis. Det kunne være fordi man er et sted, hvor der er meget larm, så man ikke kan høre det modparten siger, og selv skal råbe for at overdøve støjen, eller fordi man er et sted, hvor der skal være stille.

Apples løsning er at omdanne tekst til tale eller tale til tekst. I det et tilfælde skriver man på iPhonen, som lavet teksten om til tale, så modparten kan høre hvad man skriver. Patentet indeholder også en ide om en automatisk støjmåler, så der skiftes til denne tekst til tale-mode, når støjen bliver for høj. Alternativt kan der afspilles en optaget meddelelse, der skal informere modparten om, at det er umuligt at tale på grund af for megen støj.

I et andet eksempel, hvor man sidder til en stille møde, er det lige omvendt. Her laver telefonen automatisk talen fra den person, man taler med, om til tekst.

Sandsynligheden for at vi ser dette i iOS 5 er nok relativ lille. Det helt centrale er dog, at det kræver en meget avanceret talegenkendelse, hvis det skal fungere i praksis. At Apple interesserer sig for talegenkendelse er interessant, fordi tale genkendelse også kan bruges til mange andre ting. Nogle af de mest spændende rygter angående iOS 5 er netop, at Apple arbejder på at integrere en meget omfattende mulighed for stemmestyring, der sandsynligvis vil ændre den måde, vi bruger iOS på.

Kilde: PatentlyApple

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.