Med et nyt patent lægger Apple en radikalt anderledes vinkel på hvordan man interagerer med en computer end man tidligere har set hos Apple. Primært har fokus været på at lægge flere og flere funktioner over i den slags pegefelter, man for eksempel kender fra MacBooks. Senest udtrykt ved at Apple har lanceret et trådløst pegefelt til desktop-Macs. Ideen er selvfølgelig, at man skal kunne bruge nogle af de samme multi-touch-gestikulationer man bruger på Apples iOS-enheder. Drevet endnu videre ligger der lige for, at lade hele tastaturet erstatte af en stort felt, hvor knapperne kan vises efter behov. Et af problemerne med den løsning er at det er svært at få følelsen af et rigtigt tastatur. Apple har en del patenter i den retning, og har også lavet en del prototyper. Noget konkret har vi dog ikke set i butikkerne. At skrive på en flad plade fungerer simpelthen ikke i praksis.

Nu gør Apple så det lige modsatte. I stedet for at erstatte tastaturet med et stort pegefelt, der kan modtage multi-touch-gestikulationer, vil Apple nu lade end udføre disse gestikulationer på et almindeligt tastatur. Der sker ved at fire kameraer, der er indbygget i kanten af tastaturet, opfanger hændernes bevægelser, så man kan lave de ønskede gestikulationer. Det kunne være scroll, et museklik etc.

Apple forestiller sig, at tastaturet får to modes; tastatur-mode og muse-mode. Skiftet mellem de to modes kunne ske ved at holde en speciel tastnede eller via en speciel tastaturgenvej. På den måde, kan man styre computeren alene med tastaturet, og derved overflødiggøre mus og pegefelt.

Ideen om en enkelt enhed til at styre alle computerens funktioner er altså intakt, men fremfor kun at fokusere på muligheden for at lade det ske via et stort pegefelt, kigger Apple nu også på muligheden for at lade det ske via tastaturet. Uanset hvilke af de to løsninger der ender med at blive foretrukket peger det under alle omstændigheder på, at musen ikke rigtigt har en plads i setuppet. Dette er jo allerede ved at ske, da langt de færreste bruger en mus sammen med deres MacBooks, men alene klarer sig med pegefeltet. Personligt har jeg aldrig brug den mus jeg købte sammen med min første iBook for år tilbage. Ikke en eneste gang. Og nu går jeg endda og pønser på, at erstatte den nuværende mus til iMac'en med et af Apples magic trackpads.

Kilde: US Patent and Trademark Office

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.