Apple har fået patent på en slags digital kuglepen, som kan oversætte håndskrevne noter på eksempelvis papir eller et whiteboard til en digital version, når den forbindes til en smartphone, tablet eller computer.

I patentet beskriver Apple forskellige spidser til pennen. Disse kan udskiftes efter behov og dækker blandt andet en whiteboard-spids en spids med blæk samt en gummispids til brug som almindelig stylus.

Pennen indeholder sensorer der registrerer pennens bevægelser i det tredimensionale rum, og omsætte det til digitale input til eksempelvis en tablet eller en computer. Det betyder også, at man faktisk kan stå og skrive i luften, da pennen ike behøver at blive presset mod en overflade for at fungere.

Pennen giver masser af muligheder. En af de mest oplagte er som noteværktøj, hvor man tager noter på papir samtidig med, at de sendes digitalt til computeren i tasken.

Vi får desværre nok aldrig pennen at se. Patentansøgningen er nemlig fra 2010, og havde Apple villet noget med ideen, var den nok ført ud i livet allerede nu. Til gengæld kan Apple jo under udviklingen have fået ideer. der kan bruges i andre sammenhænge.