Apple er godt i gang med at starte safirglasfabrik op i USA, og spekulationerne går livligt på, hvad Apple skal bruge safirglasset til. Safirglas er i virkeligheden ikke glas, men et krystal. Det er derfor også dyrere end glas, hvorfor det ofte bruges i dyrere ting som armbåndsure. Et af de bedste bud er derfor, at Apple skal bruge safirglasset i et kommende smartur eller iWatch.

Patentansøgningen viser dog, at Apple også har tænkt over anvendelsesmulighederne i en iPhone. Apple beskriver nogle af de problemer, der skal overvindes. Det er eksempelvis, at den mekaniske fastgørelse af safirglas til andre materialer er vanskelig. Apple har dog fundet en metode, til hvordan man kan smelte nogle huller i safirglasset, som skal tjene som fasthæftning for andre materialer. Det er meget mere teknisk end det lyder. Apple kommer også ind på safirs gode egenskaber i forhold til varmeledning, hvorfor det kan bruges til at afkøle enheden med.

I øjeblikket bruger Apple safirglas til kameraets linse, samt itl Touch ID-sensoren. Men den kommende fabrik vil formodentligt producere safirglas i meget større mængder, end Apple kan aftale til de formål.

Se hele patentet her: appft.uspto.gov

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.