Mens rygterne svirer om hvorvidt Apple holder fast i Lightning-porten på kommende iPhones eller skifter til USB-C eller en regulær portløs løsning, har Apple fået patent på noget helt fjerde. Nemlig en magnetisk MagSafe-connector til iPhonen.

Connectoren fungerer lige som MagSafe gjorde på Apples MacBooks for nogle år siden, inden Apple skiftede til USB-C. Det vil sige, at en magnetisk connector holder stikket på plads. Fordelen er at stikket ryger ud, hvis man eksempelvis træder ledningen. Derved ryger iPhonen ikke på gulvet og stikket bliver ikke ødelagt.

Samme porte i alle Apple-enheder?

I patentet bliver iPhonen ikke nævnt ved navn, men på et billede kan man tydeligt se bunden af en iPhone. iPhonen ligner endda den nye iPhone 12. Patentet beskriver, hvordan connectoren teknisk kan udformes, og Apple kommer ind på flere forskellige muligheder. Fælles for dem er at connectoren har tre ben, ligesom den originale MagSafe. På den midterste er der spænding, mens de to yderste kan fungere som enten nul, til dataoverførsel eller begge dele.

Vi har hidtil ikke hørt rygter om at MagSafe ville komme til iPhonen, men rygterne går på, at teknologien vender tilbage til de kommende MacBooks. Dagens patent gør det specielt mere interessant om Apple endelig vil tilbyde samme opladeporte på alle deres enheder - og om det i så fald kommer til at ske via en MagSafe-løsning som vist i patentet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.