Det vælter frem med interessante Apple-patenter for tiden. Denne gang er det et patent kaldet "Acoustic imaging system architecture" - altså noget med lyd, billeder og systemarkitektur. Det skriver AI.

Ideen er at sætte et net af akustiske transducere ned under iPhonens skærm. Disse transducere sender lydbølger eller -pulser op gennem skærmen hvor de rammer eksempelvis en finger og bliver reflekteret tilbage til en sensor, der kan opfange de små variationer alt efter hvordan fingeren ser ud. De små riller i huden er nok til at skabe variation. Signalet omdannes herefter til et nøjagtigt billede af fingeren, der kan sammenkøres med en billeddatabase.

Eller sagt med andre ord: I patentet beskrives en metode, hvor man ved hjælp af lyd kan scanne og aflæse et fingeraftryk.

Fingere er ikke det eneste, det kan bruges til. Det kan også indstilles til at aflæse andre ting. Det kunne være et øre, så systemet også kan erstatte iPhonens afstandmåler. Det er den sensor, der slukker for skærmen, når man holder iPhonen op til øret.

Placeringen af de akustiske transducere er ikke kritisk. De kan som nævnt placeres under skærmen, men også i rammen, omkring knapper på bagsiden eller stort set hvor som helst. I princippet kan man derfor få scannet sin finger uanset hvor man holder den på iPhonen.

Som sædvanlig er et Apple-patent ikke ensbetydende med at teknologien nogensinde havner i et tilgængeligt produkt. Men det er i hvert fald med til at danne et billede af, at Apple virkelig afsøger mange forskellige muligheder for at kunne "slippe af" med hjem-knappen ved er flytte dens funktionalitet til andre komponenter.

Det forventes at Apple lancerer en ny iPhonen uden fysisk hjem-knap til efteråret. Om Touch ID helt forsvinder eller om Apple indbygget fingeraftrykslæsningen på anden vis, vides ikke endnu.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.