Apple har fået et meget interessant patent, der måske kan være den nye funktion, der igen revolutionerer brugen af iPhonen. Patentet omtaler en såkaldt smart bezel - en smart kant eller indfatning. Apple har fået en del patenter om netop dette. Det nye patent er er slags opsamling, hvor vi tydeligt kan se, hvordan Apple påtænker at implementere funktionen på iOS-enhederne.

Apples ide er, at rammen omkring iPhonen (eller bagsiden) fungerer som en sekundær skærm. Denne sekundære skærm vil kun være oplyst, når funktionerne skal bruges. Det kunne være en volumenkontrol eller knapper til et spil, men det kunne også være simple ikoner eller indikatorer. Ideen er blandt andet at frigive plads på den primære skærm, samt at få fingrene væk fra skærmen, så man bedre kan se den.

På den nuværende iPhone 4 er der ikke lige frem meget plads omkring skærmen til ekstra knapper (omend det dog kan lade sig gøre), og da rygterne peger på, at iPhone 5 vil få en endnu mindre ramme (på grund af en større skærm), er det ikke overvejende sandsynligt, at det er forsiden Apple har i tankerne på iPhonen. Her er det nok bagsiden, der skal i spil. Det ville til gengæld også være ret brugbart i mange tilfælde, og man kan faktisk undre sig over, at det ikke allerede er implementeret. Man kunne for eksempel forestille sig, at man kunne skrue op og ned for lydstyrken bagpå eller kunne scrolle på websider.

Patentet er meget detaljeret og har mange interessante detaljer. Læs det hele hos PatentlyApple

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.