Detaljerne i et nyt Apple-patent er dukket op til overfladen. Det beskriver hvordan, en iPhone (eller en anden bærbar Apple-enhed) kan fungere som en elektronisk nøgle. Det kan bruges til biler, døre, skabe etc. Kort sagt alle steder, hvor man i dag bruger en almindelig gammeldags nøgle - bare der er stort nok til at kunne have en elektronisk modtager monteret.

Som de fleste nok ved, så er elektroniske nøgler ikke lige frem noget nyt fænomen. De bruges i stor stil i for eksempel bilnøgler, hvor dørlåsen typisk kan låses op elektronisk, men der findes også eksempler på biler, hvor man kan starte bilen uden den traditionelle nøgle. Ideen om "en nøgle til en lås" gælder dog stadig. Det vil sige, at du stadig skal "slæbe" rundt på din bilnøgle, uanset om den er elektronisk eller ej.

Men hvad hvis iPhonen kunne fungere som nøgle? Eller snarere flere nøgler. Det ville jo betyde, at bare man havde sin iPhone med, kunne man låse alle sine låse op, uanset om det så drejede sig om bilen, huset eller postkassen etc.

Det første spørgsmål der melder sig, er selvfølgelig sikkerheden. Selvfølge skal der ske en eller anden form for parring mellem de enkelte låse og iPhonen og kommunikationen skal foregå krypteret, men det er jo ikke anderledes end netop de elektroniske bilnøgler. Der er ingen principiel forskel, blot kan iPhonen indeholde flere af de elektronisk krypterede nøgler i forhold til bilnøglens ene.

Kilde: telegraph.co.uk

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.