Jeg har tidligere skrevet om firmaet Energous der står bag teknologien WattUp til trådløs opladning af diverse enheder over en afstand på 4-5 meter. Der har nemlig længe været rygter om at netop Energous skal levere trådløs opladning til næste års iPhone. Eventuelt via et samarbejde med en tilsvarende teknologi som Apple selv har udviklet.

Nu er der - ad lidt omveje - bragt nyt brænde til det bål.

WattUp er overtaget af Apple-partner

Ifølge en artikel fra Fast Company har Energous nemlig indgået et formelt partnerskab med firmaet Dialog Semiconductor, der producerer forskellige chips til regulering of opladning, bluetooth etc. Dialog har investeret $10 millioner i Energous og fremover vil Dialog stå for salg og markedsføring af Energous' teknologi i eget navn. Det interessante er at Dialog absolut største - og nærmest eneste - kunde, er Apple. Ifølge rapporterne står Apple for omkring tre fjerdedele af Dialogs forretning.

Vi har altså en situation, hvor firmaet Dialog, der primært sælger til Apple, nu reelt ejer den trådløse teknologi WattUp. Den åbenlyse følge af dette er selvfølgelig, at det netop er Apple der skal bruge WattUp-teknologien. Der er med andre ord en pointe i at det lige præcis er Dialog, der får retten til at producere og sælge Energous' teknologi, og den pointe er at Dialog primært handler med Apple.

Sådan virker WattUp

Hvis ikke du kender til WattUp er det kort fortalt en teknologi der kan oplade enheder op til 4-5 meter væk. Teknologien er baseret på radiobølger og ikke induktion, som de eksisterende trådløser opladere benytter. En router kan oplade flere enheder på samme tid. Det værende sig telefoner, bærbare computere eller hvad det nu måtte være. Det fjerner effektivt behovet for små oplader-enheder, som den nuværende trådløse teknologi kræver. I stedet oplades alle enheder i et rum på samme tid uanset hvor og hvordan de er placeret.

Jeg skrevet en grundig artikel, hvor du kan læse meget mere og se en video om denne banebrydende teknologi: Dette kunne være Apples nye teknologi til trådløs opladning

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.