Apple arbejder på udviklingen af et par smarte briller, vi kunne jo kalde dem "Apple Glasses", det skriver Bloomberg, der citerer kilder bekendt med Apples planer. Brillerne forbinder trådløst med iPhonen på samme måde som Apple Watch, og kan vise forskellige billeder eller anden information for brugeren. Det kunne være vejvisning etc.

Apple skulle eftersigende have kontaktet forskellige underleverandører, hvor de har bestilt små portioner af skærme beregnet til brug tæt på øjet. Det indikerer at vi er på prototypestadiet. Om produktet nogensinde kommer i butikkerne, eller om Apple bare holder sig orienteret og afsøger mulighederne, vides ikke.

Apple har tidligere gjort lidt grin med Googles tilsvarende smartbriller, der ikke ligefrem blev nogen succes. Omvendt har Tim Cook flere gange fremhævet augmented reality (forøget virkelighed) som en interessant teknologi, som Apple kigger på. Tidligere har vi hørt rygter om, at Apple arbejder på regulære VR-briller. Da mange blander VR og AR sammen, er det dog mest sandsynligt, at der er tale om samme projekt.

Kommer de nogensinde i butikkerne?

Umiddelbart virker det mest sandsynligt at Apple bare har gang i lidt intern udvikling for at holde sig skarpe og følge med efterhånden som teknologien udvikler sig. Det er helt normalt at Apple såvel som alle andre store teknologivirksomheder hele tiden udvikler produkter for at finde ud af, om det er noget de skal satse på. Kun ved at udvikle et produkt kan man finde begrænsinger og problemer. Langt det meste af det der udvikles på, bliver derfor aldrig til noget, men ryger i skuffen, hvor det kan ligge indtil det måske finder anvendelse i en eller anden form.

I dette tilfælde skulle man tro, at sporene fra Google Glass har skræmt alle andre godt og grundigt fra at prøve på noget tilsvarende. Apple har dog før vist, at de har en evne til at ændre på de så ting, så et produkt alligevel giver mening. Måske det skal ses i sammenhæng med den selvkørende elbil Apple også skulle være i gang med at udvikle.

Billedet øverst er et koncept, og har ikke noget med Apples planer at gøre.

Scroll ned for at se kommentarer