Apple TV er i princippet bare en iOS-enhed i en anden indpakning og med lidt flere tilslutningsmuligheder. Den har således den samme processor som iPhone 4 og den oprindelige iPad, Apples A4. Nu da både iPad 2 og iPhone 4S har fået Apples nye dual core processor, A5, er der jo nærliggende at tænke sig (eller i hvertfald ønske sig), at Apple TV får den samme overhaling. En A5-chip vil formodentligt betyde mulighed for video output på 1080p i modsætning til den værende 720p.

Dybt i koden til iOS 5, har 9to5mac fundet en reference til Apple TV 3,1. Den nuværende hedder Apple TV 2,1, så noget tyder på, at Apple er i gang med at teste en opgraderet udgave. Når det er tallet før kommaet, der skifter i nummereringen, betyder det en stor opgradering. I dette tilfælde formodentligt en processor-opgradering og måske også en opgradering af RAM.

Det, at der findes en prototype på Apple TV 3,1, betyder ikke nødvendigvis, at den nogensinde kommer til offentligthedens skue. Der er tidligere set eksempler på enheder, der findes referencer til, men som aldrig lanceres officielt.

Det nuværende udgave af Apple TV er fra september 2010, og Apple plejer ikke at opdatere Apple TV hvert år. Faktisk gik der hele fire år mellem den oprindelige Apple TV, og den nuværende, så man skal nok ikke holde vejret, mens man venter på Apple TV 3.