Det er ikke første gang vi hører det, men nu spøger rygtet igen. Apple overvejer at stoppe med at bruge Intels chips i Apples Mac-computere, og i stedet bruge chips af eget design. Det oplyser tre kilder, der ved besked om sagen, men har bedt om at være anonyme, skriver Bloomberg.

Skiftet vil dog ikke ske de første par år. Det vil derimod ske som en konsekvens af, at mobil- og computermarkedet smelter mere og mere sammen. Apple har efterhånden også alle forudsætningerne for at gøre sig uafhængige af Intel. Apple har købt godt op af virksomheder, der arbejder med design og udvikling af chips, og senest har Apple lanceret A6- og A6x-chips i Apples iOS-enhederbaseret på deres egen udvikling. Den er den udvikling, der efterhånden skal udmønte sig i chips, der er kraftige nok til også at kunne bruges i Apples computere.

I givet fald vi det ikke være første gang Apple skiftet chip-platform. I 2005 begyndte Apple at skifte fra PowerPC til Intel. Et skifte, der gik relativt smertefrit på grund af en overgangsperiode, hvor programmer kunne benyttes på begge platforme.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.