For et par dage siden skrev vi, at Det er noget i gære i Apples butikker i USA. De ansatte skulle være indkaldt til internt møde søndag morgen, og hele natten skulle butikkerne være gjort klar til, hvad det nu er, der skal foregår. Det hele skulle være meget hemmeligt, og det har selvfølgelig sat gang i spekulationerne omkring, hvad der foregår. En produktlancering er næppe sandsynlig, da Apple så ville indkalde til pressemøde. Der har været rygter om at Apple ville installere NFC-betaling i deres butikker. Dette er næppe heller sandsynligt, men ligger alligevel nok ikke så langt fra sandheden.

Apple Store 2.0

Det handler nemlig om nye salgssystemer og ny indretning, hvis man skal tro de seneste informationer. Ifølge 9to5mac kalder Apple det for "Apple Store 2.0" og det skulle være en stor overhaling af oplevelsen i butikkerne. Arbejdet med 2.0 har stået på i et stykke tid og har været helt oppe hos Apple-topfolk som Senior VP of Retail Ron Ron Johnson, designchef Jonathan Ive og administrerende direktør Steve Jobs.

Arbejdet bliver altså taget meget seriøst, og at der er så meget hemmelighedskræmmeri, er ikke underligt, når man kender lidt til Apple og deres metoder. Da den første Apple store åbnede for 10 år siden, havde Apple en fuldskala kopi skjult i en kælder i Cupertino, hvor alt var gennemtestet i mindste detalje i flere måneder.

Interaktive iPad-displays erstatter papirskilte

En af de nye ting i butikkerne skulle være, at papirskilte ved produkterne bliver erstattet med iPads, der giver en interaktiv vejledning. Apple udskifter også de ansattes salgsterminaler, så de nu anvender iPads og ikke iPod touch som før. Derudover vil Apple lancere en ny app, så man med sin egen iOS-enhed kan gå ind i butikken og få alle mulige informationen. Appen ved hvilken butik man er i, og man kan tilkalde hjælp fra de ansatte direkte gennem appen.

Det er altså "bare" tale om at Apple giver (nogle af) deres butikker en overhaling og ikke lancerer hverken nye produkter eller services. Det eneste vi danskere kan håbe på er, at Apple snart får taget sig sammen og åbnet en Apple Store i København. I USA har ethvert storcenter i selv mindre provinsbyer med respekt for sig selv en Apple Store, så vi burde da kunne forvente at de europæiske hovedsteder som minimum også fik en enkelt.