Apple meddeler at de vil opføre en ny fabrik i Mesa, Arizona, der skal producere safirglas. Fabrikken vil skabe 700 nye jobs i løbet af det første år samt 1.300 jobs i byggebranchen.

"Vi er stole af, at udvide vores lokale produktion med en ny fabrik i Arizona. Den nye fabrik vil producere komponenter til Apples produkter, og vil køre 100% på fornybar energi fra dag et.", udtaler Apple til Pocket-Lint.

Det er noget af en overraskelse, da Apple traditionelt har udliciteret hele produktionen af komponenterne til deres produkter. Det sætter naturligvis gang i spekulationerne, om hvorfor Apple vælger af bygge deres egen safirglas-fabrik. Hvorfor ikke bare benytte en kontraktproducent som eksempelvis Corning, der producerer det kendte Gorilla Glass? Svaret må være, at Apple ikke kan få dækket behovet andre steder, end ved selv at tage fat.

I dag bruger Apple safirglas til linsen på deres iOS-kameraer samt i hjem-knappen i den nye iPhone 5s. At de småting skulle retfærdiggøre opførelsen af en helt ny fabrik med 700 ansatte i produktionen lyder umiddelbart ikke logisk. Det er mere nærliggende at tro, at Apple skal bruge fabrikken til at dække behovet i et endnu ikke lanceret produkt. Det kunne være et smartur. Ure er typisk det sted, hvor safirglas bliver brugt mest. En anden mulighed er, at Apple vil gå over til at bruge safirglas til skærmen i alle deres iPhones og iPads.

Safirglas er verdens næsthårdeste mineral, kun overgået af diamant.