Der er nu sat punktum i en af de mest bitre patentstridigheder i mobilbranchen. I dag har Apple og Nokia nemlig indgået forlig i sagen der startede tilbage i 2009. Det skriver Nokia i dag i en pressemeddelelse. Forliget inkluderer at de to selskaber dropper alle patentkrav mod hinanden og i stedet licenserer nogle af hinandens patenter. Resultatet er, at Apple betaler et engangsbeløb samt fortløbende royalties til Nokia. De specifikke beløb er ikke blevet offentliggjort, men det er sandsynligt at Apple ikke skal betale nær så meget som Nokia oprindeligt havde krævet, og det var vel netop Apples formål med at starte den juridiske kamp.

Folk der nu frygter at Nokia har fået del i så mange af Apples patenter, at de kan fremstille en iPhone-killer kan tage det roligt. I en udtalelse siger Apple nemlig, at "Nokia ikke har licenseret hovedparten af de innovationer, der gør iPhonen unik".

Hos Foss Patents vuderer man, at aftalen set fra Apples side faktisk er ret favorabel. Apples konkurrenter, specielt dem der producerer Android-baserede enheder, vil nemlig også skulle betale Nokia. "Givet af Android på mange måde er en kopi af Apples operativsystem, overtræder Android-baserede enheder med stor sandsynlighed de samme patenter som Apple nu betaler for. [...] De fleste, hvis ikke alle, skal formodentlig betale mere per enhed end Apple, fordi de ikke har nær så mange egne patenter med til forhandlingsbordet som Apple." Kort sagt vil dagens forlig koste Apple penge, men det vil koste Android-producenterne endnu mere, så relativt set kommer Apple styrket ud af denne sag, når man sammenligner med Android.

Derudover får Apple frigjort juridiske ressourcer som de nu kan bruge i de mange andre sager selskabet er involveret i.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.