De seneste par uger har der været tegn på at Apple snart vil lancere end ny Apple TV med understøttelse af 4K-video. Apple er endda så småt begyndt at mærke film i iTunes Store med "4K".

Nu er Apple dog løbet ind i det problem at de ikke kan blive enige med filmstudierne i Hollywood om prisen. Det skriver Wall Street Journal. Apple vil tage $19.95 for en ny 4K-film, mens filmstudierne mener at $25-30 er en mere passende pris. Til sammenligning koster en ny film i den amerikanske iTunes Store i dag typisk $14.95 at købe. Nogle er lidt dyrere andre lidt billige. Filmstudierne mener at film i 4K-opløsning skal være $5-10 dyrere end samme film i HD-opløsning.

Hvad logikken er i, at opløsningen skal være afgørende for prisen på en film, er der nok mange der har svært hvad at se, men i hvert fald er det kernen i Apples diskusion med filmindustrien. Om de to parter når at blive enige inden Apple lancerer den nye Apple TV, vil kun tiden vise.

Der har i øvrigt tidligere været rygter om at Apple og filmindustrien også var i dialog om muligheden for at få biografaktuelle film hurtigere til salg i iTunes Store. Måske allerede 17 dage efter premieren. Her skulle prisen i givet fald blive omkring $50 faldende til $30 4-6 uger efter premieren.

Scroll ned for at se kommentarer