Apples topchef, Tim Cook, fordømmer i stærke vendinger den amerikanske præsident Donald Trumps beslutning om at lade USA træde ud af international klimaaftale. Det sker via et offentligt opslag på Twitter samt i en intern mail til samtlige Apples ansatte.

Cook fortæller at han har snakket med Trump og opfordret ham til at lade USA blive i aftalen, men at det har været forgæves. Cook understreger også, at det ikke vil få Apples indsats for et bedre klima til at vakle: Apple er forpligtet til at reducere klimapåvirkningen, og det ændrer vi ikke på.

Apple er ikke den eneste store amerikanske virksomhed, der fordømmer Trumps beslutning. Andre store teknologivirksomheder som Amazon, Facebook, Google og Microsoft stemmer i. Apple er verdens mest værdifulde brand, og de fire andre nævnte teknologivirksomheder er alle i top 6, så det er betydelig vægt de har. En stort set samlet amerikansk teknologibranche, og erhvervsliv i det hele taget, er altså enige om at Trump fejler stort.

Flere topchefer, som Teslas Elon Musk og Disneys Bob Iger meddeler at de som en direkte konsekvens af Trumps beslutning trækker sig fra deres roller som rådgivere i Trumps "President's Council".

Et er at Trump lægger sig ud med resten af verden, men nu han altså også lagt sig ud med de store toneangivende amerikanske virksomheder der omsætter for tusindevis af milliarder dollars og har millioner af ansatte. Det er fremtidens virksomheder der taler, og de har alle tænkt sig at fortsætte deres egne mål ufortrødent. Måske endda nu lægge ekstra energi i klimaarbejdet.