Apple vil senere på året foretage et seriøst indtog på markedet for navigationsløsninger i biler, skriver 9to5mac. Ifølge flere kilder er Apple begyndt at samarbejde med bilproducenter om udvikling af et system hvor iOS's kort og Siri integreres i de skærme, der efterhånden er standard i nye biler.

Ideen er, at man kobler sin iPhone til bilens system via en dock, og får vist en optimeret eller redesignet udgave af iOS's navigering på bilens egen skærm i stedet for den indbyggede navigeringsløsning. Det fungerer altså som en slags skærmspejling, og man kunne vel sagtens forestille sig, at det klares trådløst via AirPlay,

Man skal selvfølgelig kunne styre hele molevitten med Siri, så man har hænderne fri, og kan koncentere sig om kørslen.

Apple har i forvejen et initiativ i biler kaldet Eye Free, som blandt andet inkluderer BMW, Toyota, Audio, Honda og Land Rover, så det er nok de samme bilproducenter, som Apple samarbejder med om den nye løsning.

Kilderne ved ikke, om Apple vil lancere den nye funktionalitet sammen med iOS 7 i juni, eller om det først kommer senere på året.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.