De seneste tal fra comScore viser at iPhonen øger sin popularitet i USA. Måned for måned øger Apple afstanden til Samsung, der endda må tage til takke med faldende markedsandele. April-tallene viser, at 43,1% af de amerikanske smartphone-ejere har en iPhone, hvilket er en stigning fra 41,3% ved sidste måling. Samsung er faldet fra 29,3% til 28,6%, men holder dog fast i 2. pladsen. LG går som den eneste ud over Apple lidt frem og får 8,4% på tredjepladsen. Motorola og HTC er nummer fire og fem, men har under en tiendedel af Apples markedsandel.

Kigger man på platforme, er Android stadig i front med 52,2% efterfulgt at iOS med 43,1%. Afstanden mellem de to førende bliver dog mindre og mindre. Siden sidste måling er iOS gået 1,8 procentpoint frem, mens Android er gået 1,0 procentpoint tilbage, således at afstanden er skrumper fra 11,9 point til 9,1 point.

Lige så interessant er det, at Microsoft slet, slet ikke kan få momentum. Faktisk har de problemer med bare at bide sig fast. De er således gået tilbage fra 3,6% til 3,0% siden sidste måling. Det er noget overraskende.Vi behøver næsten ikke nævne, at BlackBerry fortsætter mod afgrunden og hastigt nærmer sig 1%. Den engang så dominerende platform er gået fra 1,8% til 1,5%. Symbian runder listen af med 0,1%.

ComScore måler antallet af smartphones i befolkningen og ikke nysalget i butikkerne. Tendenser i salget vil derfor være længere tid om at slå igennem i ComScores undersøgelser, da ældre telefoner, der stadig er i brug, også bliver talt med. ComScore leverer de mest præcise tal for de telefoner, der faktisk bliver benytter i befolkningen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.