For anden gang er Apple kommet til at skrive macOS i stedet for OS X på deres hjemmside. Det er sket i et dokument der beskriver nogle nye vilkår for udviklere i App Store. Første gang det skete var i forbindelse med omtale af Apples miljøindsats. I begge tilfælde er det dog efterfølgende hurtigt blevet rettet.

Det kan selvfølgelig være en regulær fejl, men de fleste iagttagere forventer, at Apple vil benytte næste uges WWDC til at rebrande Mac'ens styresystem fra OS X til macOS, så det kommer mer i tråd med iOS, tvOS og watchOS.

Styresystem OS X stammer tilbage fra efteråret 2001, hvor OS X 10.0 Cheetah blev frigivet. X'et i OS X udtales i øvrigt ten (engelsk for 10), da X'er er romertallet 10. Tidligere hed Mac'ens styresystem Mac OS, men efter version 9 blev det omdøbt til OS X i stedet for Mac OS 10. Navneændringer skete også for at markere at kodebasen i version 10 var en helt anden end i de tidligere udgaver.

Hvis Apple skifter navn igen, ville det være passende at det også denne gang falder sammen med en betydelig ændring i kodebasen. Det kune være et Mac-styresystem baseret på iOS, men selvfølgelig med de krav man stiller til et computer-styresystem. Det er selvfølgelig alt sammen spekulativt. Der er dog ingen tvivl om, at OS X næppe vil leve for evigt.

Formodentligt finder vi ud af det på mandag, hvor Apple indleder årets udviklerkonference med en keynote, hvor de præsenterer nye udgaver af deres styresystemer.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.