Skulle nogen være tvivl om at selv tjenester som Apple Music koster noget forskelligt i forskellige lande, så kan de tygge lidt på nyheden om at Apple i Indien har sænket prisen på et Apple Music-abonnement fra 120 indiske rupier til 99 rupier. Det siger nok ikke ret mange ret meget, men det svarer til at abonnementer nu koster 9,50 danske kroner per måned. Du læste rigtigt, under en 10’er per måned for fri adgang til Apples musiktjeneste. Køber du en helt år af gangen koster det 95 kroner alt i alt. Studenter-abonnementer fås til det halve.

Da tjeneste i Indien er 100% identisk med i alle andre lande, må der være forskellig afregning per afspilning. Så når en inder hører Rasmus Seebach, Drake eller hvad han nu hører, så får pladeselskabet mindre i kassen, end hvis en dansker hører det samme.

Indien er med 1,3 milliarder potentielle kunder et kæmpe marked, som i modsætning til mange andre steder endnu ikke er fuldt udviklet. Der er med andre ord potentiale for enorm vækst, hvis man formår at komme fornuftigt ind på markedet. Apples priser i Indien er nu markant lavere end konkurrenter som Spotify og YouTube Music, der hver koster 119 rupier henholdsvis 129 rupier per måned. Dertil skal lægges nogle lokale tjenester, der også ønsker at blive toneangivende.

Det spørgsmål der trænger sig på er selvfølgelig om det er muligt at bestille sit Apple Music-abonnement i Indien. Det burde det være. Lige som man kan oprette en amerikansk konto, burde man kunne oprette en indisk. Læs evt. mere i denne ældre artikel om emnet: Sådan opretter du en amerikansk iTunes-konto

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.