San Franciscos offentlige transportselskab (SFMTA) har besluttet, at shuttlebusser fra store firmaer som Apple, Google og Facebook fremover skal betale for at benyttet byens offentlige busstoppesteder, skriver The Verge. I San Francisco er det meget normalt, at de store selskaber, som en service for deres ansatte, tilbyder private shuttlebusser, der kører direkte til arbejdspladserne. Der sker ofte som en konsekvens af en dårlig offentlig busbetjening.

Disse initiativer er dog begyndt at blive mødt at lokale protester fra folk. De mener at teknologivirksomheder som Apple, der giver en relativt god løn til de ansatte, er med til at give stigende huspriser i byen, så almindelige folk ikke har råd til at bo der. Flere betegner det som klassekamp, og der er en stigende utilfredshed med, at de ansatte i Silicon Valley kan køre gratis i de private busser, mens almindelige folk må betale for de offentlige busser. Folk er derfor begyndt at kræve, at gratisterne betaler til det offentlige busselskab.

Det fået SFMTA til at indføre betaling for shuttlebussers brug af offentlige stoppesteder. Prisen er fastsat til $1 per stop per dag, og det forventes, at give en indtægt på $1,5 millioner i løbet af de næste 18 måneder, hvad der svarer til omkring 2750 stop om dagen.