Apple oplyser, at de har besluttet at lukke iTunes U med udgangen af skoleåret 2021. Det er altså med lang varsel, at det sker. Apple begrunder nedlukningen med, at iTunes U er blevet erstattet af eller gjort overflødig af de mange mere tidssvarende apps, der er kommet siden iTunes U blev lanceret.

iTunes U blev lanceret som en del af iTunes Store tilbage i 2007 med det formål at give nem adgang til universitetslektioner og andet indhold. Med iTunes U kunne undervisere skabe indhold og kurser med lyd, billeder, video, ebøger etc. som de studerende så fik adgang til via iTunes U-appen. I USA var det ret almindeligt at bruge iTunes U, men min fornemmelse er, at det aldrig rigtigt er slået igennem resten af verden, og da slet ikke Danmark.

Da Apple i 2017 begyndte at gå væk fra iTunes forsvandt iTunes U også og blev en del af Podcast-appen og en del af podcast-afsnittet i iTunes. Siden er Apples engagement i iTunes U bliver mindre og mindre. Og nu er det altså slut. Apple henviser selv til at skoler fremover benytter Apples nyere apps som Classroom og Schoolwork.

For at gøre overgangen mest smidig, giver Apple nu et års varsel. Skoleåret 2020/2021 bliver det sidste med iTunes U.