Apple vil lave sin egen streamingtjeneste og dermed konkurrere med etablerede spillere som Netflix, Amazon og HBO. Apples nye tjeneste hedder Apple TV+ og bliver lanceret i mere end 100 lande til efteråret. Det fortalte Apple på et pressemøde i selskabets hovedkvarter i Cupertino mandag.

Den nye streamingtjeneste vil byde på både film, serier og dokumentar. Både originalt indhold produceret af Apple selv samt indhold og fra andre producenter. Det er i sagens natur det originale indhold der er mest interessant - og meget tyder på at Apple tager den del yderst seriøst. I hvert fald var en række filmstjerner og instruktører på scenen for at annoncere samarbejde med Apple om nyt originalt indhold.

Skuespillerinden Jennifer Aniston, kendt fra Venner, vil eksempel vis være vært på et morgentv-show kaldet "Morning Show", mens filminstruktøren Steven Spielberg skal stå for en science fiction-serie kaldet "Amazing Stories". Skuespilleren Jason Momoa skal spille hovedrollen i serien "Sea" om en postapokalyptisk verden hvor de få overlevende er blinde. Folk som Oprah Winfrey, J.J. Abrams, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu og mange andre er også med.

"Vi er beærede over, at de absolut bedste historiefortællere, verden kan præstere – både foran og bag kameraet – er på vej til Apple TV+", udtaler Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. "Vi er begejstrede over at kunne give seerne et smugkig på Apple TV+, og vi glæder os til, at de kan tune ind til efteråret. Apple TV+ bliver hjemsted for noget af den mest originale historiefortælling af højeste kvalitet, som TV- og filmelskere hidtil har set."

Apple TV+ kommer som sagt til efteråret, hvor prisen også offentliggøres. Det er endnu uvist, om Apple TV+ vil blive tilgængelig i Danmark fra start, men det må vi formode.