Apple har lanceret to nye iPhones, iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Ifølge Apple ser de nok velkendte ud, men indeni er alt ændret. Selv typen af aluminium og glasset er ændret.

Blandt de nye ting er 3D Touch, der er en videre udvikling af multi-touch, som også kan følge hvor hårdt man trykker. Dette er kombineret med en ny haptisk fedback. Alt i alt giver det en helt ny brugeroplevelser ulig alt andet på markedet, ifølge Apple. Blandt andet er der en række nye muligheder for at klare ting direkte fra hjemmeskærmen.

Samlet set er iPhone 6s selvfølgelig den mest avancerede iPhone nogensinde - og i følge Apple den mest avancerede mobiltelefon nogensinde.

Designet

Umiddelbart ser iPhone 6s og iPhone 6s Plus ud som de to forgængere. De har således samme skærmstørrelse og samme design. Mest synligt er derfor, at der er kommet en fjerde farve udover de velkendte guld, sølv og grå, nemlig rose gold.

Selvom designet altså ikke er ændret, har Apple dog ændret på materialerne. Der er brugt en stærkere type glas og en helt nye type aluminiumslegering specielt udviklet til iPhonen.

A9-chip og M9-coprocessor

Processoren i de nye iPhone er en ny A9, der er den kraftigste chip nogensinde i en iPhone. Den er 70% hurtigere end den A8, der sider i iPhone 6 og har 90% bedre grafikydelse. Samtidig er den mere energieffektiv.

A9 er flankeret af en M9 co-processor, der altid er tændt og gør det muligt bare at tale til Siri uden at skulle aktivere med hjem-knappen - uanset om iPhonen sidder til opladning eller ej.

3D Touch

iPhone 6s får en helt nye type berøringsfølsomhed som Apple kalder 3D-touch. Som navnet indikerer betyder det, at skærmen at der nu kan skelnes mellem flere typer at tryk. Det kan være et let prik, et normalt tryk eller et hårdt tryk.

Dette udnytter Apple til en række nye navigeringsmuligheder på tværs at styresystem og apps.

Hurtigere Touch ID

De nye iPhones har fået en opgraderet udgave af fingeraftrykslæseren der er op til dobbelt sp hurtig som 1. generation.

Forbedret kamera

Kameraet er blevet opgraderet fra 8 megapixels til 12 megapixels uden at der er gået uden over støj og andre billedefejl, der typisk følger med en forøgelse af pixeltætheden. Video kan nu for første gang optages i 4K-opløsning.

Front-kameraet, eller FaceTime-kameraet som Apple kalder det, er på 5 megapixel og benytter selve skærmen som blitz. Når man tager et billede med frontkameraet blinker skærmen med 3 gange den normale lysstyrke. Det er ret smart tænkt.

Optisk billedstabilisering virker nu både til stillbilleder og video, men er stadig begrænset til Plus-modellen.

Pris og tilgængelighed

iPhone 6s kommer i fire farver: Guld, sølv, grå og rose gold, og der kan vælges mellem 16GB, 64GB eller 128 GB lagerplads.

Priserne bliver identiske med hvad iPhone 6 tidlige har kostet uden binding og abonnement. Vi afventer dog Apples officielle danske priser.

iPhone 6s lanceres den 25. september med forudbestilling fra den 12. Dette gælder følgende lande: Australien, Canada, Frankrig, Hong Kong, Kina, New Zealand, Puerto Rico, Singapore, Storbritanien og Tyskland.

Inden årets udgang vil de to nye iPhones kunne købes i 130 lande. Hvornår den kommer til Danmark er ikke oplyst på nuværende tidspunkt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.