Apple har lanceret en ny generation af iPad Pro. Den har skærm af LCD-typen fra kant til kant og Face ID-understøttelse. Den kommer i to størrelser. En 11 tommer-model, der har samme fysiske mål som den tidligere generations 10,5 tommer samt en udgave med 12,9 tommer, der er mindre end seneste generations model med samme skærmstørrelse.

Skærmen er den samme Liquid Retina-type med runde hjørner som Apple også benytter i iPhone XR. Ifølge Apple er det den bedste skærm nogensinde i en iPad. I skærmens kant er der indbygget Face ID der fungerer uanset hvordan iPad'en holdes. Hjem-knappen er ved denne lejlighed forsvundet.

Processoren i de nye iPads er Apples nye A12X Bionic-chip med otte kerner. Grafikken leveres af en chip med syv kerner.

En af de mest interessante ting er, at den nye iPad Pro har en USB-C-port i stedet for den velkendte Lightning-port som Apple ellers har brugt på iOS-enhederne i årevis. Porten kan blandt andet bruges til at oplade en iPhone med, til dataoverførsel og til at tilslutte en ekstern skærm på op til 5K.

Apple har også lanceret noget ekstraudstyr. Blandt andet en ny Apple Pencil, der via ren magnet kan hæftes på iPaden når den skal oplades og et nyt tastatur.

Pris og tilgængelighed

Den nye iPad Pro fås i Silver og Space Gray med 64GB, 256GB, 512GB eller 1TB lagerplads. Priserne starter ved 6.699 kroner for 11" og 8.699 kroner for 12,9". Den kan forudbestilles fra i dag og bliver leveret i næste uge. Link til Apple Store.

Scroll ned for at se kommentarer