Apple har lanceret deres kraftigste og vildeste Mac nogensinde. Det er den nye Mac Pro, som er en desktop-computer målrettet professionelle. Den nye Mac Pro erstatter den tidlige Mac Pro, der blev lanceret helt tilbage i 2013 og fik meget kritik. Denne gang har Apple lytter til brugerens ønsker og behov, og den nye Mac Pro er en ganske markant forbedring med fokus på at kunne udvides og opgraderes.

Designmæssigt minder den nye Mac Pro om den klassiske tower-baserede Mac, der kunne fås for år tilbage. Bare i et mere tidssvarende design. Den er lavet i aluminium og rustfrit stål og ud fra en ide om modulopbygning. Det er nemt at komme til indmaden og det er nemt at tilføje eller udskifte dele.

Specifikationerne på maskinen er helt utrolige - og prisen er derefter. I den billigste udgave koster den nye Mac Pro 50.000 kroner. Skruer du helt op for specifikationerne, hvad angår processor, lagerplads, RAM, grafik og så videre, lander prisen på omkring 450.000 kroner.

Specifikationer

Processoren er i grundkonfigurationen en 3,5 GHz 8‑core Intel Xeon W-processor med Turbo Boost op til 4,0 GHz. Har du brug for mere kan processoren fås med op til 28 kerner.

Der er 12 RAM-slots med 32GB RAM som standard. Hvert slot understøtter op til 128GB, så du kan få helt op til 1,5TB RAM. Hvad lagerpladsen angår er der 256GB SSD som standard, men man kan få op til 8TB SSD.

Grafikkortet er Radeon Pro 580X med 8 GB GDDR5-hukommelse. Der kan fås op til to styk Radeon Pro Vega II Duo med 2 x 32 GB HBM2-hukommelse hver.

Mother-boardet understøtter PCI med otte interne slots i forskellige størrelser. Der er to 10GB Ethernet-porte, to Thunderbolt 3-porte, to USB--porte og 3.5mm audio minijack.

Pris og tilgængelighed

Den nye Mac Pro kan bestilles med det samme. Leveringtiden er 1-2 uger. Priserne starter ved 49.999 kroner for grundmodellen.

Du kan læse mere og bestille den nye Mac Pro hos Apple (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.