iPhoto er en ny app, som Apple har lanceret i forbindelse med den nye iPad. Den giver mulighed for at redigere i fotos på iPaden og iPhonen, blot ved at bruge fingrene. Der er flere forskellige redigeringsmuligheder indenfor hvert redigeringsfelt, og her er blot nævnt nogle af dem.

Browsing

Det er nemt at gennemgå sine billeder og finde nogle bestemte billeder frem. Hvis man for eksempel søger efter et bestemt billede af en blomst, finder man et tilfældigt billede af en blomst, dobbeltklikker på det, og alle billeder af blomster dukker op, hvorefter man nemt kan finde det ønskede billede.
Man kan også se flere billeder samtidig, for at sammenligne og finde frem til det bedste af dem.

Multi-touch

Har man fået taget et billede med en lidt skæv horisont, vil appen ved et tryk på skærmen automatisk rette den skæve horizont op. Man kan blandt andet også gå ind og ændre på et bestemt område af et billede ved at trykke og trække på det pågældende sted. Ændringerne er aldrig irreversible, og kan altid laves om.

Pensler

Man bliver givet en vifte af forskellige pensler, som kan forskellige ting. For eksempel kan man bruge en af penslerne til at ændre farven et bestemt sted på et billede. Man kan fjerne røde øjne, pletter af enhver art og rynker væk med andre pensler. Ønsker man at gøre et bestemt sted på billedet mere skarpt eller utydeligt, er der også en pensel til det.

Effekter

Har man lyst til at ændre mere radikalt på et billede, kan man vælge mellem syv forskellige effekter, der giver billedet et professionelt pift. Her er der tale om eksempelvis at kunne give billedet et gammeldags udseende, gøre det sort/hvidt, ændre farvetonen, at få billedet til af fremstå som var det malet med vandfarver samt andre former for leg med fotografiet.

Fotoalbums

Man kan samle bestemte fotos sammen i et fotoalbum, så man altid kan finde netop de billeder frem. Man kan nemt ændre i albummet, og flytte rundt på billederne og justere størrelsen på de forskellige billeder i forhold til hinanden. I albummet kan man også tilføje kort og andre ting, så det for eksempel kommer til at fremstå som en hel rejsejournal.

Udover disse herlige værktøjer til fotoredigering kan man i iPhoto lave et "lysbilledeshow", som man også kan streame til sit HDTV, hvis man har et sådant. Desuden kan man nemt overføre billeder mellem iPhone og iPad.

iPhoto er iOS-universel, men kan dog kun bruges på følgende enheder: iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 Wi-Fi og iPad 2 Wi-Fi + 3G, og forudsætter mindst iOS 5.1.

Scroll ned for at se kommentarer