Her til aften har Apple præsenteret iPhone 7. En iPhone der bygger på næste 10 års erfaringer og produktudvikling hos Apple.

iPhone 7 bringer forbedringer til tre af de vigtigste ting, når det handler om smartphones: Den kommer med et avanceret nyt kamera, den har en forbedret ydeevne og den længste batteritid nogensinde for en iPhone, og sidst men ikke mindst er den vandtæt.

Derudover er der en lang række andre større og mindre forbedringer.

To skærmstørrelser - fem farver

Med iPhone 7 og iPhone 7 Plus introducerer Apple to nye farver: En mat sort og en dyb, skinnende jetsort. Disse to farver lægger sig til de sædvanlige guld, rosaguld og sølv.

Alle modeller er lavet i aluminium i 7000-serien, der er kendetegnet ved at være særligt stærkt.

I forhold til iPhone 6s er lagerpladsen i iPhone 7 blevet fordoblet på alle modeller. Man kan nu vælge mellem 32GB, 128GB og 256GB.

iPhone 7 er vandtæt

iPhone 7 er bygget til at være stænk- og vandafvisende, så du ikke behøver bekymre dig om om dråber, stænk og støv.

Den er klassificeret efter IP67-standarden. Det betyder at den er helt støvtæt, og at den kan tåle kortvarig neddykning i vand op til 100 cm's dybde i indtil 30 minutter. I praksis betyder det, at man kan bruge den i regnvejr og at den ikke tage skade af at blive tabt i en vandpyt, men at den ikke er beregnet til decideret undervandsbrug.

Apple oplyser at man skal undlade at oplade en våd iPhone, og at garantien ikke dækker væskeskade.

Ny hjem-knap

iPhone 7 har fået en ny hjem-knap, der er mere avanceret, mere slidstærk og mere holdbar. Den er ikke længere en fysisk knap, men en form for lille trackpad med indbygget haptisk feedback, man kan indstille efter personlig smag.

Hjem-knappen har som tidligere indbygget Touch ID-fingeraftryksscanner.

Nyt kamera

iPhone 7 kommer med et ny 12 megapixel kamera med optisk billedstabilisering. Kameraet har så mange nyskabende funktioner, at det formodentligt er verdens bedste og mest avancerede mobilkamera.

Det nye kamera har en blændeåbning på ƒ/1,8 og et objektiv med seks linser. Resultatet er bedre billeder og videoer ved dårlig belysning. Sammenlignet med iPhone 6s lukkes der 50% mere lys gennem objektivet.

Blitzen på iPhone 7 består af fire LED-dioder, der sørger for 50% skarpere blitz end på iPhone 6s. Blitzen justeres efter farvetemperaturen i omgivelserne, så man får skarpere og bedre belyste billeder.

Den helt store nyhed ligger dog i iPhonens billedsignalprocessor, den såkalte ISP. Den er designet af Apple selv og integreret i A10 Fusion-chippen. Ifølge Appler lavet ISP'en 100 milliarder beregninger, hver gang man tager et billede for at få dem til at se bedst muligt ud. Den nye processor giver også en hurtigere fokus og bedre hvidbalance.

Med iPhone 7 Plus tager Apple skridtet videre og inkluderer to kameraer. Det ene kamera er det samme 12 megapixel vidvinkelkamera, som findes på iPhone 7. Det andet er et 12 megapixel kamera med teleobjektiv. Det interessante er at de to kameraer arbejder sammen, så man får bedre dybdeskarphed og bedre zoomfunktionalitet på op til 10x på billeder og 6x på video. Det giver også mulighed for flere funktioner, der ellers kun findes på spejlreflekskameraer.

FaceTime kameraet på forsiden af iPhonen er også blevet forbedret og har fået en højere opløsning og et bredere farveområde.

Bedste iPhone-skæm nogensinde og stereolyd

Skærmen i iPhone 7 har fået bedre farver. Ifølge Apple benytter iPhone 7 nu samme farveskema, som bliver brugt i digital filmproduktion og leverer den bedste farvestyring på smartphone-markedet. Ud over et brede farvespektrum er skærmen blevet 25% klarere. Skærmen i iPhone 7 har indbygget 3D Touch, som vi kender det fra iPhone 6s.

For første gang har iPhonen fået stereolyd, der samtidig giver dobbelt så høj volumen som tidligere. De to højttalere et placeret i bunden henholdsvis i toppen så de er på hver side af skærmen, når iPhonen bruges i landskabsmode.

Jack-stikket til hovedtelefontilslutning er forsvundet. De skal nu tilsluttes via Lighting-stik - eller trådløst. Der medfølger EarPods med Lightning-stik til iPhone 7. Hvis man gerne vil bruge sine gamle hovedtelefoner, medfølger der en adaptor.

A10 Fusion: Kraftigste processor nogensinde i en smartphone

iPhone 7 har fået en chip, der ifølge Apple er den stærkeste chip, der nogensinde har været i en smartphone. Den er ikke bare hurtigere end alle tidligere iPhone-modeller – og den er også mere energieffektiv. Det skyldes en ny fire-kernet processor, hvor to kerner er optimeret til høj ydelse og to kerner er optimeret til at være energieffektive. Det betyder at den er 2-3 gange hurtigere end iPhone 6, men samtidig har op til to timers bedre batteritid.

Lanceringsdato og pris

iPhone 7 kan forudbestilles fra på fredag den 9. september og kan fås i butikkerne ugen efter den 16. september.

Priserne hos Apple er som følger:

iPhone 7 32GB: 5.799 kr
iPhone 7 128GB: 6.699 kr
iPhone 7 256GB: 7.599 kr

iPhone 7 Plus 32GB: 6.899 kr
iPhone 7 Plus 128GB: 7.799 kr
iPhone 7 Plus 256GB: 8.699 kr

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.