Udvikleren Steve Troughton har fundet flere billeder og en enkelt video, der afslører interessante detaljer om Apples kommende styresystem, macOs 10.14. Billederne og videoen ligger på Apples server og viser et preview af udviklerværktøjet Xcode 10 fra Mac App Store. De er altså 100% legitime. Apple har siden videoen blev offentliggjort bedt om at få den fjernet af ophavsmæssige årsager. Jeg vil derfor ikke bringe den her.

Lækket afslører en del interessante ting. Først og fremmest selvfølgelig at der kommer video-previews til Mac App Store. Det findes ikke i dag. Det er kun i App Store til iOS, at man kan se video. På Mac er det kun billeder man kan se. At det fremover bliver muligt at se video-previews i Mac App Store indikerer desuden at der sikkert kommer en større opdateringer af designet ale iOS' App Store.

Det fremgår desuden at macOS får en såkaldt dark mode. Det vil sige et mørkt tema. Formodentligt i form at en indstilling man kan slå til eller fra efter eget ønske. I dag har macOS faktisk allerede mulighed for dette, men det berører kun topbaren og Docken. Af billederne fremgår det tydeligt, at apps også får muligheden. I hvert fald når det drejer sig om Xcode. Designetminder en hel del om hvordan der ser ud i Fotos, når man redigerer billeder.

En tredje ting er at man i Docken kan se et ikon for Apples News-app der eller kun findes til iOS. Og som i øvrigt slet ikke er tilgængelig på dansk. News er en app der præsenterer de væsentligt nyheder fra diverse medier.

Sidst men ikke mindst, kan man på billederne se det yderste af et nyt baggrundsbillede til macOS. Umiddelbart ligner det sandklitter, hvilket er helt i overensstemmelse med, at jeg den anden dag skrev, at næste udgave af macOS formodentligt kommer til at hedde macOS Mojave opkaldt efter Mojave-ørknen.

Det forventes at macOS 10.14 bliver fremvist i aften klokken 19, når Apple åbner udviklerkonferencen WWDC med en keynote.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.