I slutningen af sidste uge blev de såkaldte #ParadisePapers lækket til pressen. Kort fortalt er der blevet lækket en mængde dokumenter fra advokatfirmaet Appleby der opererer i forskellige skattely. Dokumenterne nævner en masse selskaber og personer der har brugt skattely - måske til at uddrage skat.

Det virker som om kriteriet for hvornår man kommer i gabestok er hvor kendt ens navn eller brand er. På den skala scorer Apple selvsagt højt og da Apple er nævnt i de mange millioner dokumenter er Apple også kommer i skudlinjen.

I kølvandet på Apples skattesag i Irland (der endnu ikke er afklaret) flyttede Apple størstedelen af deres penge fra Irland til den engelske ø Jersey. Jersey har en form for selvstyre og nogle meget favorable skatteregler, som en masse virsomheder drager godt af. Herunder Apple.

Det er der som sådan intet nyt i. Ifølge Apple har de meddelt myndighederne i båder EU, Irland og USA om flytningen - og tilføjer at Apple ikke betaler mindre i skat nu end tidligere. Apple hævder at være verdens største skattebetaler. Apple gør opmærksom på at de de seneste tre år har betalt $35 milliarder i selskabsskat verden over. Dertil skal lægges mange milliarder i ejendomsskat, de ansattes skat samt moms.

Derudover siger Apple at de bare følger reglerne. Bliver reglerne lavet om, så skal Apple nok følge med. "Vi støtter meget indsatsen fra det globale samfund i retning af en gennemgribende internation skattereform og et mere simpelt system", udtaler Apple i en pressemeddelelse.

Apple mener desuden at pengene bør beskattes der hvor de største værdier bliver skabt. I Apples tilfælde skulle det være i USA, mens produktionen i Kina og det aktuelle salg verden over har mindre betydning.

Apples fulde pressemeddelelse kan læses her.

Scroll ned for at se kommentarer