Apple har købt firmaet Mobeewave, der har udviklet et system, der gør det hurtigt og nemt at overføre penge mellem to telefoner eller mellem et kreditkort og en telefon. Opfindelsen gør det eksempelvis muligt at benytte en iPhone som betalingsterminal uden yderligere hardware.

Teknologien fungerer via NFC, som er indbygget i alle nyere iPhones samt i Apple Watch og mange andre smartphones. Når man vil betale eller overføre penge, skal man bruge Mobeewaves app, hvor man indtaster beløbet. Herefter sker betalingen ved at man holder sit kreditkort eller iPhone hen til den iPhone, der fungerer som betalingsterminal. Altså fuldstændig som når man betaler med Apple Pay i et supermarkeder etc. Forskellen er bare, at der ikke kræves en særlig betalingsterminal, men at en iPhones kan bruges som terminal.

Det er genialt til mindre erhvervsdrivende samt private på loppemarkeder og så videre, hvor det ville være for dyrt - eller decideret umuligt - at få en regulær betalingsaftale og betalingsterminal. Der findes allerede løsninger på dette som eksempelvis iZettle eller Square, der tilbyder noget lignende, men dog kræver ekstra hardware før det fungerer. Det bliver ikke nødvendigt med Apples brug af Mobeewaves teknologi. Hvad Apple så skal bruge det til, er en helt anden sag.

Mobeewave hører hjemme i Montreal i Canada, og Apple har hyret alle de ansatte, der dog fortsætter med at arbejde i Montreal og ikke bliver flyttet til Apples hovedkvarter i Californien. Apple har ifølge Bloomberg måtte slippe $100 millioner for Mobeewave.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.