Apple har købt det israelske firma LinX Imaging for omkring $20 millioner. Det skriver The Wall Street Journal. LinX har udviklet en speciel type mobilkamera med flere blænder. Der tale om en unik teknologi, der potentielt set kan hæve digitale kameraer til næste niveau,

I dag er kameraer i mobiltelefoner nået en blindgyde, hvor det ikke rigtigt er muligt at komme ret meget videre. Det kan LinX' teknologi ændre på. De lover at kunne levere samme høje kvalitet på mobilen som i et spejlrefleks-kamera.

I grundtræk er ideen, at sammenbygge flere kameraer i én samlet enhed. LinX tilbyder muligheden for for to, tre eller fire kameraer i et samlet modul. Altsammen småt nok til at kunne bruges i eksempelvis en iPhone. Ved at bruge flere kameraer kan de levere bedre kvalitet på den samme plads som ét stort kamera normalt ville gøre. Eller sagt på en anden måde: Summen af de fire små kameraer er højere end et enkelt stort.

Linsen kan således gøres kortere, hvorfor det ikke længere burde være nødvendigt at lade det stikke ud, som vi kender fra iPhone 6. Linsen kan gøres 1,4 til 2 gange kortere ved at benytte LinX' løsning uden at kvaliteten forringes.

Tilsvarende med selve billedsensoren. Ved at benytte flere små sensorer får man bedre kvalitet og flere detaljer sammenlignet med én stor sensor. Igen er eksempelvis 2x4 megapixel bedre end 1x8 megapixel.

En anden fordel er, at Linx' kameramodul kan optage i en form for 3D. Det vil sige at man kan få en dybdevirkning med på sine billeder.

Sidst men ikke mindst er LinX' kamera billigere. Det vil sige, at Apple kan levere samme billedkvalitet til en mindre pris og på mindre plads.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.