Meget tyder på at Apple har købt den britisk baserede "motion capture"-virksomhed IKinema. Firmaets tidligere hjemmeside er lukket ned og Apples advokat for internationale opgaver er blevet indsat som ny direktør, skriver MacRumors. IKinemas sociale medier er ikke blevet opdateret siden midten af august, men først i dag er Apples overtagelse blevet bekræftet i en intern mailgruppe.

IKinema er en virksomhed der udvikler en speciel animations-teknologi der kan bruges i spil, virtual reality, film etc. Deres speciale er det man kalder real-time motion animation, det vil sige en teknologi der animerer en digital figur samtidig med at en skuespiller eller person bevæger sig. Altså uden nogen for for efterbehandling eller rendering af optagelserne. Du kan se en video, der viser det neden for. I hvert fald indtil Apple tager den ned.

Hvad Apple i givet fald skal bruge IKinema eller deres teknologi til er uvist. Apple har selv udvidet en tilsvarende teknologi, der blandt andet bruges til de animerede animojis. IKinemas teknologi er dog langt mere sofistikeret.