Apple har frigivet et program, Lion Recovery Disk Assistant, så man kan lave en gendannelsespartition af Lion på en USB-nøgle eller en ekstern disk. I praksis betyder det, at man ved nedbrud af sin Mac blandt andet kan geninstallere Lion, gendanne fra en Time Machine-backup eller køre diskreparation uden en installations-dvd, som man kender det fra tidligere styresystemer.

Apple har ellers et webbaseret gendannelsesværktøj, som kan det samme, hvis uheldet er ude. Der kan dog være tilfælde, hvor man ikke kan bruge det, for eksempel fordi man ikke har adgang til nettet.

Inden man går i gang skal man være opmærksom på, at Lion Recovery Disk Assistant vil slette alle data på det eksterne drev, man installerer gendannelsespartition på. Derfor skal man enten huske at tage backup af sine data eller lave en ny partition på drevet inden man starter, så data på den almindelige partition ikke overskrives.

Gendannelsespartitionen vil ikke være synlig i Finder eller Diskværktøj, så man kan ikke få direkte adgang til den. Vil man starte Lion Recovery, skal man genstarte sin Mac samtidig med at man holder alt- (eller Option-) knappen nede. Herefter kan man vælge af boote Lion Recovery og derefter geninstallere Lion.

Lion Recovery Disk Assistant kan hentes hos Apple.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.