Apple har indgået forlig med en gruppe forældre, der har anklaget Apple for at være skyld i, at børn har kunnet bruge enorme summer på in app-køb i apps, skriver gigaom. Indtil foråret 2011 kunne man under visse omstændigheder foretage in app-køb uden at skulle indtaste kodeordet til sin iTunes-konto. Noget skruppelløse udviklere af spil til børn hurtigt fandt ud af at udnytte. Typisk ved at lave et spil på en måde, så det var kedeligt at spille, men mindre man hele tiden fodrede det med en virtuel valuta, som man købte for rigtige penge. Noget mindre børn (og også voksne) ikke nødvendigvis kunne gennemskue. Talrige er eksemplerne på forældre, der har opdaget at deres konto er blevet lænset af in app-køb for flere tuseinde kroner.

Apple ændrede den procedure i foråret 2011, således at man nu altid skal indtaste sit kodeord, når man har hentet et spil, og vil foretage in app-køb. Foretager man næste in app-køb inden for et kvarter, skal man dog stadig ikke indtaste kodeordet.

I forliget er parterne blevet enige om, at Apple skal give et gavekort på $5 til alle der hævder, at deres in app-køb er foretaget af en mindreårig uden tilladelse. Er det brugte beløb større end $30, vil man kunne få pengene retur. Det er kun penge brugt i nogle bestemte udvalgte, men ikke navngivne, spil, der kvalificerer til tilbagebetaling.

Ifølge forligsteksten vil Apple kontakte 23 millioner kunder, der har foretaget in app-køb i de pågældende apps, og gøre dem opmærksomme på forliget.

Forliget er ikke endeligt godkendt af dommeren. Først når det sker, kan folk begynde at gøre deres krav gældende. Derefter skal en dommer godkende den endelige forligssum inden udbetalingerne kan finde sted.

Efter som det er en amerikansk retssag, er forliget også kun gældende i USA. Der er derfor ingen der siger, at man som dansker kan regne med at få penge returneret.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.