Ifølge OWC er det ikke muligt at udskifte harddisken i de nye iMacs med en uoriginal, hvis den går i stykker eller hvis man ønsker at opgradere. Apple har nemlig implementeret et nyt temperaturovervågningssystem i de nye iMacs. Det betyder, at hvis ikke harddisken har en bestemt firmware og et bestemt kabel, vil iMac'en ikke kunne overvåge temperaturen, med det resultat at blæseren vil køre for fuld hastighed hele tiden, og at maskinen derfor ikke kan bestå den interne test af hardwaren. Det vil ganske enkelt ikke længere virke.

Selvom Apple i mange år ikke officielt har understøttet gør-det-selv-udskiftning af iMac'ens harddisk, har det kunnet lade sig gøre. Det kan det altså ikke længere, hvis man skal tage OWC's ord for pålydende.

I praksis er problemet stort set ikke eksisterende, da iMac's er forbrugermaskiner, der skal virke ud af boksen, og som sådan ikke er beregnet på modificeringer. Køber man en iMac er det fordi der er taget hånd om helheden, og ikke fordi man ønsker at lave voldsomme modifikationer. Hvis et nye temperaturovervågningssystem sikrer en bedre generel drift, så må hensynet til de 99,99% selvfølgelig gå forud for de få der udskifter harddisken i deres iMac.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.