I Taiwan har Apple accepteret regeringens krav om, at forbrugerne skal have 7 dages returret på apps. Det har Apple ikke tidligere praktiseret noget sted i verden. Google har fået en bøde på $34.600 fordi de har nægtet at indføre returret, og nu har de så valgt at trække betalte apps fra markedet i Taiwan, frem for at acceptere returretten.

Der er ikke forlydende om, at Apple har indført nogen speciel fremgangsmåde, hvis man ønsker at gøre brug af returretten, så man skal nok regne med, at det sker på den sædvanlige måde via iTunes support.

Set fra et forbrugersynspunkt, er det umiddelbart en fantastisk forbedring af vilkårene, hvis man kan få 7 dages returret på alle apps. Til gengæld er det ikke nogle særlige godt vilkår at drive forretning under. Hverken for Apple eller udviklerne. En meget stor del af apps, som for eksempel spil, der kan gennemføres på under 7 dage, vil nok opleve et gevaldigt dyk i indtjeningen, hvis man kan få pengene tilbage inden 7 dage. Også apps, der kun skal bruges i kort tid, vil man som forbruger med fordel kræve refunderet. Det kunne være en app til en festival eller en anden kort begivenhed.

Spørgsmålet er, om de i virkeligheden er en gevinst for forbrugerne, hvis man medregner at der bliver færre apps, fordi de ikke er økonomisk rentable for udviklerne. Eller at det går som med Google, der simpelthen ikke vil sælge på de vilkår.

Og hvorfor stoppe ved apps? Hvad med 7 dages returret på filmkøb eller leje? Forbrugerne ville nok blive glade, men mon der ville komme nogle film på markedet?

Kilde: Macrumors

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.