Der har været stille omkring det i noget tid, men nu er der nye rygter om Apples projekt for udvikling af en selvkørende elbil. Ifølge det kinesiske medie Yicai Global, har Apple indledt et forsknings- og udviklingssamarbejde med en kinesisk producent af batterier. Samarbejdet skulle dreje sig om batterier til elbiler, ifølge avisen.

Virksomheden, som Apple har indgået en aftale med, hedder Contemporary Amperex Technology Limited. Det er et spin-off fra Amperex Technology Limited, der leverer batterier til Apples iPhones og andre mobiltelefoner. Firmaet beskriver sig selv som ledende inden for forskning og udvikling af lithium-ion-batterier med over 3.700 forskere ansat. Firmaet har været verdens tredje største producent af batterier til elbiler og elbusser i de sidste par år.

Hvad aftalen præcist indebærer er ukendt, bortset fra at det altså skulle dreje sig om batterier til elbiler og ikke enheder som iPhones eller computere. Det seneste vi har hørt fra Apple var ellers at Apple havde droslet ned for udviklingen af en elbil for i stedet at satse på selve det selvkørende system - altså den softwareplatform der skal køre bilen. Apple har blandt andet sendt flere Lexus-biler på gaden i Californien for at teste platformen. Det udelukker selvfølgelig ikke, at Apple sideløbende arbejder på udviklingen af selve bilen også, men at Apple bare forsøger at holde det under radaren så længe som muligt. Uanset hvad Apples så pønser på, kommer der nok til at gå nogle år endnu før vi ser noget konkret. Tidligere har 2019-2020 været nævnt som Apples deadline.

Scroll ned for at se kommentarer