Et velfungerende eksemplar af den første Apple-computer fra 1976 kommer snart på auktion Sotheby's i New York, skriver AFP.

Computeren, en Apple I, sælges komplet med originale manualer og forventes at indbringe omkring en million kroner. En noget højere pris end de omkring 100.000 kroner computeren typisk har gået for, de sidste par år.

En af verdens første PC'er

Apple I var en af verdens aller første personlige computere, PC'er, da den kom som en samlet pakke - dog uden kabinet. Skærm og tastatur fulgte heller ikke med. Den gang midt i halvfjerdserne, var folk dog vant til selv at skulle købe enkeltdelene og samle dem i hobbyværkstedet, så Apples "alt-i-et-løsning" var et stort skridt i retning af at gøre computeren til hvermandseje.

Produceret i 200 eksemplarer

Computeren er designet og håndbygget af Steve Wozniak, der sammen med Steve Jobs havde stiftet Apple. Apple I kostede ved lanceringen i 1976 $666,66 for standardmodellen med en processor på 1 MHz og hele 4 KB hukommelse. Senere faldt prisen til $475. Apple I blev afløst af Apple II og senere kom de mere kendte Macintosh-computere til.

Der er produceret omkring 200 eksemplarer af Apple I. Af dem eksisterer omkring 40-50 stadig.

Opdatering

Computeren blev solgt for $375,000 svarende til 2,2 millioner kroner. Det vil sige omkring det dobbelte af vurderingsprisen. Der var to interesserede der til sidst bød prisen op. Køberen er anonym.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.