Da den seneste iPad har understøttelse af LTE-mobilstandarden, som også markedsføres som 4G, er det naturligt at antage, at den kommende iPhone også vil få det. iPaden kan, som de fleste nok er det bekendt, kun bruges på det amerikanske LTE-netværk, mens vi i Europa, og det meste af resten af verden, må nøjes med 3G-netværket.

Et af de åbne spørgsmål er derfor, hvilke frekvensbånd den kommende iPhone vil understøtte. I USA bruger man primært 700 og 1.700 MHz-frekvensbånd til LTE. I Danmark og det meste af Europa, benyttes der 1.800 MHz og 2.600 MHz. I andre lande bruger man helt andre frekvensbånd. I princippet er der op til 9 frekvensbånd, der skal dækkes, hvis alle skal kunne være med.

Nu er der så forlydende om, at to sydkoreanske teleselskaber er i dialog med Apple omkring LTE-understøttelse i Sydkorea. I Sydkorea bruger mea 1.800 MHz frekvensbåndet, så umiddelbart er det et godt tegn for den danske understøttelse.

Det er dog lidt usikkert præcist hvad der menes med at teleselskaberne er i dialog med Apple. Er det en dialog, hvor Apple reelt forsøger at kortlægge behovet, eller er det et desparat forsøg på at overbevise Apple om, at de skal inkludere understøttelse uden for USA?

Under alle omstændigheder har hardwarespecifikationerne på den kommende iPhone ligget fast længe, så det er lige så tænkeligt, at dialogen handler om kontraktmæssige forhold i forhold til 4G-understøttelsen. Man kan jo frygte, at koreanerne ganske enkelt ikke vil betale fuld pris for en 4G-telefon, hvis den kun virker på 3G-nettet i landet.

Hvad tror du, vil den kommende iPhone understøtte LTE-netværk uden for Nordamerika? Eller begår Apple den samme fejl to gange?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.