Et sjældent velfungerende eksemplar af Apple I, Apples første computer, er blevet solgt på auktion i New York for $905.000, svarende til 5,3 millioner kroner. Vurderingen lød ellers "kun" på $300.000-$500.000. Køberen er Henry Ford Museum.

Priserne på Apple I har været stødt stigende de sidste par år, når de en sjælden gang kommer til salg. For et par år siden landende hammerslaget på $2 millioner og sidste og røg en anden for $4 millioner.

Motherboardet - sådan blev computere ofte solgt den gang, det vil sige uden tastatur etc., læg dog mærke til de fine fødder - er et af de omkring 50 eksemplarer, der blev håndsamlet i Steve Jobs' forældres garage med henblik på at blive solgt i The Byte Shop, hvor udsalgsprisen var $666,66. Ud over dem der blev fremstillet i garagen, blev der lavet nogle andre steder. I alt menes det er det blev fremstillet omkring 200 Apple I-computere. Af dem eksisterer 64 med sikkerhed hvoraf 15 fungerer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.