Vi har fået en tip (tak for det) fra en læser om, at hans kammerat der bor i Fremont, en lille halv times kørsel fra Apples hovedkvarter i Cupertino, er blevet headhuntet af Apple til en 6 måneders ansættelse. Det er i sig selv ikke interessant. Det interessant er, at Apple har henvendt sig fordi han er dansktalende dataanalytiker. Ikke bare dataanalytiker, mens dansktalende. Stillingen er i Apples danske team i Cupertino med tiltrædelse seneste 22. september. Der er formodentligt tale om den job, vi tidligere har omtalt.

Det giver forhåbninger om, at Apple i morgen sammen med den endelige frigivelse af iOS 8, vi lancere Siri på dansk i en betaudgave. Præcis som Siri blev lanceret i en betaudgave sammen med iOS 5 i oktober 2011.

Selvfølgelig kan Apple ikke nå at få Siri på dansk klar til i morgen ud fra en stilling med tiltrædelse den 22. - det siger sig selv. Men som vi tidligere har skrevet understøttes dansk sprog i iOS 8's dikteringsfunktion. Den grundlæggende sprogforståelse på dansk er altså indbygget i iOS. Det er "bare" integrationen med Siris services, der mangler. Det kan sagtens tænkes, at det sker i en offentlig betatest, hvor en dansktalende dataanalytikers opgave så bliver at få tilrettet produktet i betaperioden.

Det kan selvfølgelig været noget helt andet, men det virker nu underligt, hvis Apple vil ansætte en dansktalende dataanalytiker, som specifik har fået at vide, at han skal optimere Siri-data, hvis ikke det skulle bruges til noget specifikt.

Vi får forhåbentligt mere at vide i morgen, hvor Apple holder pressevent kl 19 dansk tid.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.