Vi har fået en tip (tak for det) fra en læser om, at hans kammerat der bor i Fremont, en lille halv times kørsel fra Apples hovedkvarter i Cupertino, er blevet headhuntet af Apple til en 6 måneders ansættelse. Det er i sig selv ikke interessant. Det interessant er, at Apple har henvendt sig fordi han er dansktalende dataanalytiker. Ikke bare dataanalytiker, mens dansktalende. Stillingen er i Apples danske team i Cupertino med tiltrædelse seneste 22. september. Der er formodentligt tale om den job, vi tidligere har omtalt.

Det giver forhåbninger om, at Apple i morgen sammen med den endelige frigivelse af iOS 8, vi lancere Siri på dansk i en betaudgave. Præcis som Siri blev lanceret i en betaudgave sammen med iOS 5 i oktober 2011.

Selvfølgelig kan Apple ikke nå at få Siri på dansk klar til i morgen ud fra en stilling med tiltrædelse den 22. - det siger sig selv. Men som vi tidligere har skrevet understøttes dansk sprog i iOS 8's dikteringsfunktion. Den grundlæggende sprogforståelse på dansk er altså indbygget i iOS. Det er "bare" integrationen med Siris services, der mangler. Det kan sagtens tænkes, at det sker i en offentlig betatest, hvor en dansktalende dataanalytikers opgave så bliver at få tilrettet produktet i betaperioden.

Det kan selvfølgelig været noget helt andet, men det virker nu underligt, hvis Apple vil ansætte en dansktalende dataanalytiker, som specifik har fået at vide, at han skal optimere Siri-data, hvis ikke det skulle bruges til noget specifikt.

Vi får forhåbentligt mere at vide i morgen, hvor Apple holder pressevent kl 19 dansk tid.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.