Apple reagerer nu på den megen ballade omkring consolidated-databasen, som har fået en del til at påstå, at Apple overvåger iPhone-brugerne. Apple har udsendt en pressemeddelelse hvori de forklarer hvordan tingene hænger sammen.

Apple skriver, at Apple ikke overvåger positionen på folks iPhones, at de aldrig har gjort det, samt at de ikke har planer om nogensinde at gøre det. De kaster også lidt lys over, hvorfor det alligvel bekymrer flere brugere. Ifølge Apple er det en meget teknisk kompliceret opgaver at give brugen adgang til en præcis lokalisering samtidig med at man bevarer deres private informationer og sikkerheden. Apple skriver, at det er svært at kommunikere problemstillingen ud til folk på en letforståelig måde, og erkender, at udviklerne af moderne teknologi (inklusive Apple selv) har været for dårlige til at oplyse folk.

Database over nærliggende sendemaster og WiFi-spots

Helt konkret opbygger iPhonen en database over WiFi-sports og mobilmaster omkring ens position, for at kunne give en hurtig lokalisering, når det er nødvendigt. Hvis man alene skal bruge GPS'en vil en præcis lokalisering tage flere minutter. iPhonen kan reducere denne tid til nogle få sekunder, ved at bruge databasen over de kendte spots. Det er dette man kalder A-GPS eller assisted GPS, det vil sige, at GPS'en får hjælp, så den ikke kun benytter satellitterne til lokaliseringen. iPhonen kan endda give en nogenlunde præcis position uden at have GPS-kontakt overhovedet. Alle disse beregninger foregår direkte på iPhonen via Apples samlede database over lokaliseringen af WiFi-spots og sendemaster. Apple får disse informationer via folks iPhones i anonymiseret og krypteret udgave.

Denne database er alt for stor til at den kan gemmes lokalt på iPhonen, så i stedet lagres kun en del af databasen på iPhonen, en såkaldt cache. Ud fra iPhonens kendte position slår den altså op i Apples samlede database og henter de relevante data ned på iPhonen. Det giver meget god mening, hvis man er i Danmark er der ingen grund til at databasen på iPhonen er fuld med data over sendemaster i Ungarn. Denne cache ligger beskyttet, men ikke krypteret, på iPhonen og bliver også sikkerhedskopieret i iTunes sammen med resten af ens data. Alt efter ens indstillinger er ens sikkerhedskopi krypteret. I en kommende opdatering til iOS vil Apple sørge for at databasen ikke er en del af sikkerhedskopien og at databasen på iPhone vil blive krypteret.

Opdatering til iOS retter flere fejl

Apple skriver også, at iOS indeholder flere fejl, som bliver rettet i en kommende software-opdatering af iOS. En af fejlene er at cachen af databasen ikke bliver tømt regelmæssigt. 7 dages data er nok for at funktionen virker, men i flere tilfælde er der data fra flere måneders brug.

For lige at runde af, er consolidated-databasen altså nødvendig for at iPhonens lokalisering virker efter hensigten. Uden denne database, vil en præcis lokalisering tage op til et par minutter. Databasen indeholder ikke data omkring iPhonens position, men en tabel over nærliggende sendemaster og WiFi-spots, som bruges som hjælp til GPS'ens lokalisering.

Læs hele pressemeddelelsen hos Apple.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.